Ja, turen har inte vant i alla fall...

Jaa, nu sitter vi har, fortfarande pa Koh Chang. Vi har snart varit har i en vecka, alltsa alldeles for lange. Och sa mycket langre an vad vi tankt oss.
Anledningen till detta ar en fot som rakade ut for en olycka. Det borjade sahar:

Det var dagen efter ankomst. Vi hade bott pa ett stalle som hette whitesandbeach. Och vi kande att, nej har hor vi inte hemma. Om vi inte gatt och blivit 50+ tyskar med rynkor pa halsen vill saga.
Sa vi horde oss runt och fick hora att lite langre ner fanns det ett stalle som hette Lonely beach, som var lite mer backpackeranpassat. Sa fick det bli. Vi tar en tuk tuk och borjar leta boende pa det nya stalle. Vi upptacker ratt fort att detta stalle skiljer sig ratt mycket fran andra oar nagra av oss sett under tidigare resor. For att ta sig fram till stranden och boendena, fick vi ga en liten svang genom en snarig djungelliknande natur, for att sedan vada genom larhogt vatten innan vi kom fram! Men vi var anda nojda, vart backpackeraventyr fortsatte liksom. Speciellt rese-jungfrun Renee var hanford av detta spannande liv.
Efter att antligen fatt kasta oss i havet och lapat lite sol. Traffat tva urgulliga tjejer vid namn Lina och Agnes, kande vi att det var dags att kolla vad Koh Chang och Lonely Beach hade att erbjuda oss, kvallstid sa att saga.
Efter dinering med de tva tidigare namnda tjejerna, gick vi runt pa nagra olika barer och pratade och hade det jatte trevligt. Vi fastnade pa en mysig liten bar dar vi traffade massa roliga manniskor fran hela varlden.
Det var jatte kul tills det sker ett litet missforstand med en vaska, fullproppad med vardesaker. Emilie, som hade gatt lite tidigare, hade tagit med sig vaskan. Vi andra som var kvar visste dock inte om detta och var ratt less. Inte sa lyckat med borttappade, kameror, planbocker och lite annat smatt och gatt sadar forsta kvallen...
Besvikna borjar vi var aventyrsvandring hemat. Genom djungeln pa en inte allt for upplyst stig. Sen helt plotsligt sa snubblar Emmelie till lite, tror att han skurit sig lite pa en gren. Blir som lite extra forbannad med tanke pa sinnesstamningen hon redan var pa. Men nar hon sedan kanner pa ankeln, for att se om det bloder, kanner hon att, ojda! nu har hon fatt en extra ta eller nagot som sticker ut genom foten. Det ar namligen en gren som bosatt vid ankeln. Den satt ca 4 cm djupt. Vi alla blev lite smachockade. Provade fortst att dra ut den sjalva men det gick inte vagen.
Vi inser att vi maste till ett sjukhus. Som tur var fick vi skjuts med tva moppethais. Emmelie akte forst. Renee precis efter, men efter en del felkorningarn, kom hon minst en timme senare.
Pa sjukhuset skar de upp benet, langs med pinnen. Men kunde inte sy ihop det forran efter tre dagar, for det satt massa smastickor kvar. 
I forrgar fick hon antligen sy det! Det blev 23 stygn. 8 invandigt, och 15 utvandigt. Det tyckte vi alla var ganska haftigt. Speciellt Renee, som hangde over doktorns axel nar han sydde.

En ratt roande sak skedde dag tva nar Emilie skulle folja med som en stottande van. Vi far vanta ett tag pa var tur och borjar prata med en tysk som ramlat med en motorcykel. Han ar helt uppskrapad pa hela benet och armen.
Vi tva far komma in samtidigt, och de borjar tvatta hans sar. Emilie stirrar som hypnotiserad pa hans variga sar. Emmelie ser att Emilie ser lite konstig ut och sager at henne att slita blicken fran det dar. Men nej, hon kan inte. Sen helt plotsligt sa hors bara ett svagt litet neeej, och Emilie tar ett litet steg framat for att sedan ramla ihop i en hog pa golvet. De thailandare som befinner sig i rummet blir jatte upprorda och skyndar sig fram for att fraga vad som hander. Emilie ar fortfarande snurrig med borjar kvickna till. Emmelie berattar att det bara ar blodet som fatt henne svimma och alla borjar skratta, aven Emilie efter ett tag.. Harlig stottande van. Dock sa aterhamtade hon sig och var med under hela Emmelies besok sen!

Det har dock  varit ratt lama dagar har nu. Emmelie kan ju inte bada, sa det ar en ratt spannande syn nar de andra hjalper henne er i vattnet for att atminstone fa svalka sig lite. Vara dagar har gatt ut pa att vi kliver upp i god tid, ligger och solar och badar for de som kan. Darefter lite middag och sa med nya vanner varje dag nastan och kanske lite fest for de som kan det. Vi har ju kanske inte sa mycket att klaga pa egentligen. Vi har det faktiskt hur bra som helst efter omstandigheterna. Men vi kanner anda att vi vill ivag

Sa nu kande vi att vi verkligen fatt nog av denna O. Imorgon efter att Emmelie varit pa en sjukhuskoll, sticker vi till Kambodja for ett visarun, och sedan aker vi till Bangkok och flyger till Koh Samui, dar vi verkligen hoppas pa att fa traffa Lina och Agnes igen! Det var som karlek vid forsta ogonkastet mellan oss sex.



Nu tankte vi bjuda pa lite pics, vissa harligare an andra..










































































































Kommentarer
Postat av: Mamma Gunsan

Yacka vilket äckligt sår. Lilla gumman. Hoppas att du du slipper fler skador och svårigheter på denna resa. Om du vill kan jag komma ner och ta hand om er alla fyra. Ni kanske kan behöva en mamma på plats som fixar. Som ser till att ni äter ordentligt, sover och inte skadar er!! ;-))

Hoppas att du snart kan bada ordenligt igen.

Om en vecka kommer storebror ner så han kan ta hand om dig!! ;-))

Puss o kram jag älskar dig. Å tack kära Josefin, Emelie och Renee för att ni tar hand om min lilla flicka. Puss o kram mamma Gunsan

2009-01-18 @ 18:30:38
Postat av: Ecke

Tjena brudar!

Är det någon som tagit en såg o pröva såga av foten? Ni ska inte ta det min systers ord till handlingen, hon var bara 4 år.

Hoppas foten blir bättre Emmelie, så du in kommer hem utan..

Ta hand om er! / Ecke

2009-01-19 @ 18:08:33
Postat av: Anonym

fy faan va äckligt . . .

2009-01-19 @ 18:22:52
URL: http://smakabla.blogg.se/
Postat av: Jannie

Men Mli!!!!!!!!! ta det lugnt! Kram

2009-01-19 @ 20:10:48
Postat av: Carina (Sophies mamma)

Hej där! Jag fattar inte, men där Renee är, där händer det alltid en massa saker. Som tur är så är det inga större tråkigheter. Det ska bli kul att även följa din/er resa ute i stora världen. Hoppas att ni får uppleva mycket och träffa många nya härliga vänner. När ni åker till Kambodja är nog Sophie & Co där, men det har ni säkert koll på förmodar jag. Här hemma är det smågrinigt, det blåser rejält men det är inte så kallt. I Åre var det visst 15 sekundm i eftermiddag. Há det gott och vá rädd om er. Ser framemot fortsättningen. Kramar från Carina

2009-01-20 @ 18:47:19
Postat av: Mamma Gunsan

Nu har jag mailat ut till släkten om er blogg så att alla kan följa era äventyr.

Skriv en rad om vart ni är. Hörde av Lejfy att det strulade lite till!!

Saknar dig gumman.

Puss mamma

2009-01-20 @ 19:52:42
Postat av: Jan

Varför åka och få en pinne i foten på en vit sandstrand med 28 gradigt vatten, när man kan halka omkring i snöslask och hosta och ha sig?

Käraste systerdotter jag är mer än avundsjuk på dig sittandes här bakom min dator för att få ihop 40 sidor till fredagens AN.

Själv var jag i Istanbul på konferens onsdag-söndag förra veckan. Ett Istanbul som bvjöd på isande kall vind och tre plusgrader ena dagen och 12 grader och sol nästa dag.

Kollade i den blå moskén som med sina sex minareter är muslimvärldens värsting.

Ha det gott, Emmelie. Jag fortsätter att läsa om dina äventyr.

Kram



Jan

2009-01-21 @ 13:45:53
Postat av: Mamma Gunsan

Så har det då hänt en olycka igen med min dotter Emmelie inblandad. Den stackaren körde omkull med en moppe idag och har stukat sin redan sargade fot. Så det blev till att åka till sjukhuset idag igen.

Hon var full av sår på fot och ben och går nu på en ny kur med antibiotika och smärtstillande.

Nu får det räcka med otur. Var rädd om dig älskade "onge" och tack ni andra som tar hand om henne och hjälper till på alla sätt och vis.

Stor kram till er alla fyra från mig.

2009-01-21 @ 18:45:58
Postat av: Pontus

Ajaj! Det där var väl onödigt...

Empelino, haha, att du brås så mycket på farfar-Lasse det trodde jag inte!

Ha det bra och krya på dig Emmelie!

2009-01-21 @ 20:47:15
URL: http://letitsnow.blogg.se/
Postat av: lisis:D

men MLIII för helvete!!!!!

hahaha fint sår oxå!!

hoppas ni får grymt roligt resten av resan

PÖSSS

2009-01-22 @ 22:02:48
Postat av: Emmie

alltså ingenting av det här förvånar mig egentligen.. de är ju liksom ganska givet när man tänker på vilka det faktiskt är som reser ihop. Jag vet att det inte hjälper att säga det här men ni får ju faktiskt vara försiktiga tjejor! jag tror ni får en underbar resa vad ni än kommer lyckas med=)



jag vill va med er..



pussskrama!



ps. renee e blond!.. jag har ju bott i norge för länge..

2009-01-24 @ 13:43:37
Postat av: Malin E

Emmelie! Men din fooot! Hoppas den ar battre snart och att ni har det kanon pa resan! Vi ses pa Koh Pangang! Kram Malin!

2009-01-25 @ 08:37:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0