Var 5:e resekamrat!

Halla halla!!

Just nu befinner vi oss pa koh samui och gottar oss. Vi fick ju lagga om vara planer da inte emmelie ar i tillstand till att tuba i Laos, utan maste halla sig pa torra land for att inte fa skit i saret pa foten.
Var trogne 5:e resekamrat olyckan reser fortfarnde med oss vart vi an ska och vi hoppas att denne snart ska ge sig av pa egna aventyr och inte snylta pa varan resa. Men som det ser ut nu sa trivs denne ypperligt i vara resesallskap.

Efter ett panikartat beslut, att NU MASTE VI LAMNA ON!! sa bokade vi en resa till Koh Samui, via ett visarun i Kambodja. Tanken med detta visarun, var for att fa 30 nya dagar i Thailand. DOCK, sa var olyckan i farten annu en gang. Denna gang gick han sa langt att han andrade Thailandsregler och bestal oss pa massa dagar! for tydligen, ar det nya regler fran december, som ingen verkar veta om. Namligen att om man reser in till Thailand, via ett grannland, far man numera bara 15 dagar, jamfort med de 30 som det alltid varit forut. Vi paverkades pa det satt att fran att ha ett visum till den 10 feb, fick vi nu istallet till den 2 feb. Trots att vi bad pa vara bara knan och fallde en och annan krokodiltar, sa vagrade de hjalpa oss. Och det ska tillaggas att vi typ MASTE vara i thailand en manad. I nulage ar det fortfarande oklart hur vi ska losa detta...

Meeen efter en bussresa till Bangkok dar humoret inte direkt var pa topp, tog vi sen flyget till Koh Samui. I och med resan forsvann aven de sura minerna i samband med lite gratis mat och dryck pa flygplatsen.
Val pa Koh Samui fick vi allt det vi saknat pa Koh Chang. Varma kvallar, party och framforallt ett bra boende. Vi lyckades deala till oss ett rum for tre, dar vi nu bor fyra istallet for en overkomlig peng. Fran att ha bott en vecka i ett ratthal och delat sang med diverse kryp, har vi nu ett superfrascht rum med varmvatten, ac, kylskap, tv och jaa, rubbet.
Antligen verkade det som att den dar ovalkomna femte respartnern "olyckan" gett sig av.
Dagen efter var ankomst blev aven var grupp komplett igen, da vara kara Vaxjotjejer, Lina och Agnes, anslot och kompletterade.
Men ACK sa fel vi hade!!!

Dag tva pa Samui var det dags for lite spex.  Vi hade ju bara kunnat ligga pa stranden hela dagarna pga Emmelies fot. Och det var antligen ganska pigg. det var dessutom hennes sista penicillindag. Vi skulle aven fira Emilies fodelsedag pa riktigt, sahar i efterhand. Sa beslutade vi oss for att hyra tre vespor och utforska on. Allt gick som smort, vi susade runt on (i lagom fart, med hjalm, ville ju inte raka ut for nagon olycka..) besokte vattenfall och vandrade i djungeln. Vi hade verkligen en toppendag!

Tills var kare van olyckan anslot igen...
Vi korde lite offroad for att ta oss till ett STORT vattenfall. Det var nagon slags sand/grusvag, sa vi tog det valdigt forsiktigt. Helt plotsligt i en liten nedforsbacke, borjar Emmelies moppe slira, hon har Agnes dar bak och de bada valter i slowmotion och far moppen over sig. Agnes, som tror att Emmelie ar dod eftersom hon inte ger ifran sig ett ljud, skriker ratt ut. HJAAAAAAAAAAALP HJAAAAAAAAAAlP. Emmelie tror da att agnes ar allvarligt skadad och har tio brutna ben. Agnes far nagon slags superkraft och kickar ivag moppen som legat pa Emmelies felvridna fot.
De andra kommer springandes, Renee, gapskrattandes saklart. "Vad gooooor niiiii?" tills hon inser att det kanske inte gick sa bra som hon trodde.
Agnes klarade sig med smarre skrapsar. Emmelie daremot skrapade upp sin redan sargade fot, samt stukade den rejalt! Da vi sag att det blodde under plastret dar hon hade stygnen blev vi lite oroliga. Dessutom borjade foten svalla alldeles for mycket. Renee, superwoman, sliter av sig linnet och river sonder det och borjar linda hennes fot och tar henne sedan till sjukhus igen!
Dar rontgar det foten. INTE BRUTEN. JIHOO!! men rejalt stukad. Sen bedovade de knat, insida fot och ta. med alldeles for manga sprutor. Sen rengjorde de saren, skrapade och rakade lite typ. Sen fick Emmelie linka hemat med lindad fot och kna, pa sina nya vanner, kryckorna!
Som ett litet extra plus fick hon en ny 7-dagars antibiotikakur. Liver ar harligt ibland! Ingen eftermiddags-ol den har dagen heller.

Sen har dagarna mest sett ut pa foljande satt:
Kliva upp klockan nio
Kopa frukost pa 7/11
Sooola och bada hela dagen (de som kan)
Lattja lite med boll och strandtennis (de som kan)
Aka pa sjukan och fa tvattade sar (Emmelie)
Powernaps
Middag
Partyy (de som kan)

Sa vi haaaar de ju sa himla bra anda! Vi borjar dock acceptera att vi kanske inte blir av med olyckan pa ett tag..

Hoppas ni har det bra dar hemma, vi saknar er...typ!

Varma, lite smasvettiga, kramar!

/Emilie, Renee, Josefin och Emmelie



Kommentarer
Postat av: Gunsan

Hejsan tjejer!!

Trots alla olyckor så verkar ni vara vid gott mod ändå. Å det är härligt. Tack alla för att ni tar så väl hand om min olycksfågel Emmelie. Det vore tacknämligt om olyckan kunde lämna er nu och fara iväg på en egen ensam liten tripp och aldrig komma tillbaka.

Här hemma är allt bra. Ute snöar det väldigt mycket och det har kommit några dm snö. Ikväll åker Marcus med nattåget mot Arlanda för att i morgon bitti flyga mot Thailand. Hoppas ni får det kul när grabbarna kommer till er.

Ha det så gott och var rädda om er.

Kramar Gunsan

2009-01-25 @ 13:43:46
Postat av: Vera

Kusin Emmelie, nu tror jag snart att din arma mor är på väg för att hämta hem dig. Kan du inte ligga still i några dagar nu?

Nej, hoppas verkligen att lyckan vänder och att ni får några riktigt mysiga veckor tillsammans!

kram

Veronica

2009-01-25 @ 14:38:04
URL: http://mat.bloggagratis.se
Postat av: Keso

Vad sägs om att jag tar första bästa thai-flyg och hämtar hem den där eländiga olyckan? Då skulle jag och Mr. O även kunna passa på att mellanlanda vid lämplig strand för några dagars välförtjänt avkoppling från våra respektive heltidssysslor. Sounds good to me! Saknar och älskar er tjejer. Stor och regnblöt puss från Uppsala!

2009-01-25 @ 15:00:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0