Bye bye Vietnam

Nu har vi klarat av annu ett land lite i rekordfart sadar.
Trots att vi ska vara borta i 102 dagar, sa ar det anda manga stallen som vi maste hasta igenom. Just for att vi ska hinna se sa manga stallen som mojligt!


Efter Phu Qouc var det dags for en storstad igen. Ho Chi Minh City (Saigon) stod pa planeringen. Resan dit var dock allt annat an angenam. Den borjade bra med en 3 timmar lang batresa, for att sedan overga till ett trangt och svettigt helvete i framsatet pa en minibuss. De 24 mil som det var till Ho Chi Minh tog baaara nio timmar sa vi var nojda!

I Ho Chi Minh var vi bara i 2 dagar. Forsta dagen var det den stora turistdagen. Forst besokte vi Cu Chi tunnlarna, fran Vietnamkriget. De ligger fem mil utanfor staden, och an en gang fick vi smaka pa den underbara trafiken da det tog tva timmar dit. Det var valdigt intressant dar, vi hade en jatte bra guide som visade oss runt och beratta alla fiffiga losningar Vietnameserna hade kommit pa for att forsvara sig fran Amerikanerna. Vi fick aven ga in i en tunnel. Den skulle tydligen vara 'turistanpassad' men den var anda saaaa liten. Renee den klaustrofobiska stackaren pallade dock inte att ga ner i dom, men provade ga ner i en lucka men fick en smarre panik attack och emmelie fick ta hand om henne lite innan hon lugnade ner sig.

Sen nasta punkt pa schemat denna dag var att besoka KrigsMuseumet. Aven det otroligt intressant och verkligen vart de 10 kronorna det kostade att ga in!
Det var Otroligt gripande bilder! Det var bilder tagna mitt i stridens hetta. Men aven manga bilder tagna pa manniskor som drabbats av kriget och de gifter som Amerikanarna besprutade stora mangder av. Det ar manniskor som det aven det senaste decenniet fotts med svara missbildningar..

Resten av dagen spenderades under lite muntrare omstandigheter. Vi akte runt med en varsin Cyclo. En liten vagn framfor en vanlig cykel. Kikade lite i shoppingcenter, och sedan avslutade vi kvallen med att testa pa lite barer nara dar vi bor. Klockan fem kom vi hem till vart cell liknande boende!

Dagen efter gick mest at att vanta in det annalkande flyget (inte buss, tack och lov!!) som skulle ta oss till Hanoi.
Vi fikade och laste och tog det bara lugnt.
Efter lite forseningar sa lamnade vi Ho Chi Minh vid halv nio tiden pa kvallen.
Ho Chi Minh var en spannande stad, men det var aven lite pafrestande, da det verkligen var full ruljans HELA tiden. Att det ar lika manga mopeder som manniskor i denna fem miljoners stad sager val en hel del..

Sen sent igar natt kom vi fram till spokstaden Hanoi. Borjade inte sa bra nar vi kommer in till staden klockan tolv pa natten. Det ar inte en sjal ute och nar vi ska ta en taxi med orden, - nearest cheap guesthouse, inser vi att nej. De kan ingen engelska har, ALLS! Efter lite samtal till en engels talande Vietnames och lite irrande runt i staden, hittade vi en billigt boende av en ren slump och vi kunde antligen fa sova lite.

Idag har vi varit uppe och gatt runt i denna stad i ungefar 8 timmar. Den stora skillnaden mellan Hanoi och alla andra stallen vi varit pa ar temperaturen. Det ar KALLT har. Kan inte ha varit mer an 20 grader, och det har varit lite latt duggregn hela dagen. Men det ar en mysig stad som vi gillar valdigt mycket.
Vi hade ett viktigt mission idag och det va att hitta en varsin resekudde til bussturen och vi har verkligen varit runt i hela hanoi och letat men det verkar inte finns har sa ska nagon hit sa ta med en resekudde for ni lar ju inte hitta nan har.

I morgon ska vi ta bussen till Laos, 20 timmar beraknas den till. Men vi har hort att bussresan mellan Hanoi och Vientiane i Laos, kallas bussresan fran helvetet. Sa vi far se hur det gar. Vi fattiga resenarer tycker att de 15 dollar den resan gar los pa ar mer vard an att flyga och betala 170 dollar i alla fall!

Ha det sa braaaa

Hej hej!


Kommentarer
Postat av: Carina (Sophies mamma)

Hej där! Kallt med bara 20 grader låter intressant! Intressant att följa er på resan. Hur många dagar har ni varit borta? 102 dagar låter länge. Men det kommer säkert att gå i en rasande fart. Allra helst den senare delen av resan. Försök att njuta lite också av de ställen ni besöker och hasta inte runt. Ni kan ju åka en gång till och besöka de ställen som ni inte hinner nu.... Här uppe i Jämtland har skolorna sportlov och det märks minsann. Det kryllar av barn och föräldrar inne på affärerna. I går va det kanonväder, det såg ut som ett lämmeltåg på Storsjön med alla människor som va ute och promenerade, åkte skridskor, åkte skidor m m. Hoppas att isen ligger länge i år så att man hinner med många turer. Förstår att ni längtar efter snö och is, men lite hinner ni nog med när ni kommer hem igen. Há det fortsatt bra. Kram från Carina

2009-03-04 @ 18:52:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0